No-till suorakylvötapahtuma Hämeenlinnassa 1.7.2017

Ohjelma

1. Eero ja Jussi avaavat päivän – Ajankohtaista kasvukaudelta

2. ”Maan rakenteen ja kasvukunnon ylläpito suorakylvössä” - Bud Davis, USDA agronomisti ja suorakylväjä kotifarmilla Kansasissa, (30 vuoden kokemus suorakylvöstä, myös vehnällä). Bud on kehittänyt kätevän version ”Sadevesisimulaattorista” (Rainwater Simulator), jolla voidaan havainnollistaa maan rakenteen eroja eri viljelysysteemeissä. Näemme käytännössä, miten sadevesi imeytyy maahan ja miten maan rakenne vaikuttaa kokonaisuuteen.

3. ”Parempaa tuottavuutta alus-, kerääjä- ja kumppanikasveilla” – Rick Bieber,
suorakylväjä Kansasista omaa 30 vuoden kokemuksen. Viimeisten 18 vuoden aikana viljelykierrossa on ollut erilaisia suorakylvön alus- ym. kasveja, joilla myös myyntiviljojen tulos on parantunut. Hän osaa antaa vinkkejä, mikä voisi toimia parhaiten myös Suomen olosuhteissa. Hänellä on paitsi teräviljoja, myös laiduntavia lihanautoja.

4. ”Kokemuksia suorakylvön tekniikoista” -  Keith Thompson, Kansas. Thompsonin tilalla on suorakylvetty  vuodesta 1991 ja mukana kierrossa on myös vehnää. Aluskasvien ja nurmien rooli on merkittävä. Keith on myös paljon käytetty esiintyjä erilaisissa tapahtumissa. Kuulemme myös näkemyksiä itse tekniikasta ja miten se toimii erilaisissa viljelykierroissa.

5. ”Esimerkki lannoituksen sijoituksen optimoinnista”
 – Jussi Knaapilla on mukana ns ”Juuristosnäytelaatikot”, joissa näemme, miten erilaiset lannoituksen sijoitukset ja reseptit ovat vaikuttaneet juuristovyöhykkeen ravinnepitoisuuteen, sekä juurten että oraiden kasvuun.

6. Keskustelua ja yhteenvetoa päivän teemoista. Katsomme myös tilanteen ”maakuopan reunalla”. Miten kolea toukokuu ja suhteellisen runsaat sateet kesäkuussa ovat vaikuttaneet kasvien tilanteeseen – Eero Kovero esittelee.

Päivien osallistujamäärän tavoite – 30 henkeä - täyttyy hyvää vauhtia, joten paras on ilmoittautua heti.  Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Jussi Knaapi ja Eero Kovero. Omakustanteisen tilaisuuden hinta on 50 euroa, jolla maksamme vieraittemme matkakulut ja ylläpidon Suomessa. Emme saa tähän mitään hanke- tms. tukea, vaan toimimme omakustanteisesti.
Suorat ennakkoilmoittautumiset - Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautuneet saavat maksulaskun ohjeet ennen juhannusta. Ilmoittautumisaika päättyy juhannuksena. Järjestämme myös toisen tilaisuuden 4.7 Knehtilässä, ja se on tarkoitettu laajemmalle kohderyhmälle, (ks. esim. Toivon Tilan tai Knehtilän Facebook-sivuilta). Jos osallistut myös tähän tilaisuuteen, huomioidaan Suorakylvöpäivän maksu siinä vähennyksenä.

2014 Suomen CA-viljelyn yhdistys